Massief hout-min

Voor de liefhebber van een klassieke trap leveren wij ook traprenovaties van massief hout. Hout past eigenlijk altijd binnen ieder interieur, omdat het zo’n eeuwenoud materiaal is. We gebruiken hout al zo lang om huizen en meubilair te bouwen, dat een huis zonder hout al snel onwennig aanvoelt. Het is natuurlijk wel belangrijk om de goede houtsoort te kiezen, zodat het ook echt aansluit bij de stijl van de rest van het huis. Hout in huis geeft een heerlijk ouderwets gevoel, zonder oubollig over te komen. Er zijn allerlei soorten hout om uit te kiezen, die stuk voor stuk een eigen gevoel met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan noten-, esdoorn- of beukenhout!

Beschermlaag tegen vocht en vuil

Omdat hout een natuurlijk product is, is het onderhevig aan bijvoorbeeld houtrot of versplintering. Dit is in huis natuurlijk niet wenselijk, en daarom worden onze houten traptreden voorzien van een beschermende laag. Het hout wordt fabrieksmatig gelakt, zodat u nog langer kunt genieten van uw nieuwe trap. Deze beschermlaag zorgt er ook voor dat er geen vloeistoffen in het hout kunnen trekken, zodat het niet direct een catastrofe is als u een beetje wijn of thee morst. Bovendien bevat het hout door deze laag geen groeven en naden waartussen zich vuil kan ophopen. Dit maakt het schoonmaken van uw trap extra gemakkelijk!

Gemakkelijk te onderhouden

Door de beschermende laag is het dus een fluitje van een cent om uw trap schoon te maken. Een simpel keukendoekje is vaak al genoeg om het vuil af te nemen! Eens in de zoveel tijd de stofzuiger over de trap halen kan natuurlijk ook geen kwaad, maar is waarschijnlijk veel minder vaak nodig dan u gewend bent. In tegenstelling tot hout zonder beschermlaag hoeft u zich ook minder zorgen te maken over een regelmatige lakbeurt, omdat het hout vrijwel niet slijt of aflaat. 

Rustieke sfeer in huis

Het gebruik van hout in huis brengt een echt rustiek gevoel. Een heerlijke authentieke sfeer die, afhankelijk van de houtsoort, subtiel of juist heel sterk aanwezig is. Zo is eikenhout bijvoorbeeld bezaaid met noesten, die het rustieke gevoel behoorlijk versterken. Noestplekken zijn de plaatsen waar de takken aan de boom groeiden, en zijn vaak donkerder dan de rest van het hout. Veel noesten in het hout geeft een wat meer drukke indruk dan hout zonder veel noesten. Een andere factor die invloed heeft op de sfeer is de kleurverschillen, die bijvoorbeeld erg aanwezig zijn in notenhout. Beukenhout heeft daarentegen weer weinig noesten en kleurverschillen, waardoor het een vrij neutrale invloed heeft op de sfeer in huis.

Brengt een natuurlijk gevoel

Tegenwoordig zijn veel huizen voorzien van een modern interieur. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van metaal en gladde oppervlaktes. Vaak mist er iets natuurlijks, wat het geheel een kille uitstraling geeft. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, en er zijn genoeg mensen die hiervan houden. Maar mocht u weten over welk gevoel wij het hebben, is het gebruik van hout voor uw traprenovatie helemaal geen gek idee. Hout is biologisch, natuurlijk en oprecht materiaal, wat in deze industriële tijd een frisse wind in uw moderne huis kan brengen. Dit is terug te zien in ieder individuele traptrede, omdat geen één traptrede hetzelfde is als de andere. De kleurovergangen, lijnen en andere kenmerken zijn voor ieder stuk hout anders, wat uw trap een prachtig eigen karakter meegeeft.

Comments are disabled.