3 tips om je slaapkamer gezelliger te maken

We komen er tot rust, we netflixen en relaxen er. Slapen is echt niet het enige wat we doen in de slaapkamer. We brengen er met z’n allen erg veel tijd door, daarom is het ook zo belangrijk dat je slaapkamer er gezellig uitziet. Bij het inrichten van de slaapkamer is het belangrijk dat je weet wat voor sfeer je wilt creëren. Wil je graag een romantische sfeer? Of ga jij toch voor een donkere gezellige kamer? 

Het kleurenpalet

Als je een kamer gaat inrichten, begint het natuurlijk allemaal bij het kleurenpalet. Heb je al een beetje rondgekeken op Pinterest en weet je welke stijl je leuk vindt? Dan kun je vervolgens kleuren uitkiezen die bij deze stijl passen. Veel mensen kiezen voor een rustige kleur in de slaapkamer, denk bijvoorbeeld aan grijs of blauw. Maar je kunt juist ook voor energieke kleuren kiezen. Rood is bijvoorbeeld ook een mooie kleur voor in de slaapkamer, maar ook okergeel is een goede optie. Als je daar niet vrolijk van wakker wordt, weten wij het ook niet meer. 

Een gezellig plekje

Als je een geschikt kleurenpalet hebt gevonden, kan het inrichten echt beginnen. Je hebt natuurlijk een lekker bed nodig in de slaapkamer, maar het is ook leuk om een ander gezellig plekje te creëren. 

Zet een lekkere bank neer in de kamer of een paar leuke stoelen. Een hangmat of hangstoel kopen is ook een goede optie. Hier kun je namelijk heerlijk in relaxen en het ziet er ook nog eens erg gezellig uit. Een paar kussens erbij, een leuke plaid en je bent zo goed als klaar.

Comfort en luxe

De slaapkamer moet er niet alleen gezellig uitzien, maar de kamer moet ook comfortabel zijn. Als je aan comfort en luxe in de slaapkamer denkt, denk je gelijk aan een lekker bed. Een groot bed vol met kussens, daaronder een lekker zacht kleed en je bent al een heel eind.

De keuze voor het dekbed is ook erg belangrijk. Dekbedden zijn namelijk groot en vallen enorm op in de slaapkamer. Kies voor een wit of grijs dekbedovertrek als je al veel kleur in de kamer hebt. Heb je een rustige slaapkamer met neutrale tinten? Dan kun je je bed extra laten opvallen met een dekbed met een leuk kleurtje of een patroon.

Comments are disabled.