Gaat uw trap al weer een tijdje mee? Dan is de kans groot dat de bekleding ervan al aardig versleten is.

Gaat uw trap al weer een tijdje mee? Dan is de kans groot dat de bekleding ervan al aardig versleten is. U heeft er misschien nog niet zo over gedacht, maar de trap is een van de dingen in uw huis die het meest gebruikt worden. Is uw trap versleten dan ziet hij er niet meer zo mooi uit als vroeger. Daar komt bij dat slijtage voor gladheid en splinters kan zorgen. Om dit te voorkomen, is er een oplossing: uw trap renoveren.

Een trap renoveren is best een makkelijke klus, tenminste om uit te leggen. De uitvoering kan lastig zijn als u niet voor de juiste experts kiest. Wat er gedaan wordt bij een traprenovatie is het volgende: met behulp van een zogeheten trapspin kunt u de specifieke maten van uw traptreden achterhalen. Traptreden hebben vrij afwijkende vormen en daarom is het opmeten ervan een aardige klus.

De trapspin kan dan worden gebruikt om op het nieuwe materiaal aan te geven hoe er gezaagd moet worden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van overzettreden. Dit zijn treden die eigenlijk over de traptrede heen vallen. Dit brengt meer diepte en uitstraling aan uw trap. Na het controleren is de laatste stap het afwerken van de trap. Alles bij elkaar is er dus een aantal stappen waarvoor precisie van groot belang is. Een trap renoveren is daarom ook een klus die beter is over te laten aan mensen die er ervaring mee hebben.

Laat het over aan vakkundige monteurs

Zoals u hierboven heeft gelezen kan een trap renoveren een lastige klus zijn als u niet over het juiste gereedschap of inzicht beschikt. Daarom staat het team van ervaren monteurs altijd voor u klaar. Bij Toptrap hebben we al meer dan anderhalf decennium ervaring met het renoveren van trappen. Als u de klus aan ons overlaat, gaan we bij u ter plekke aan de gang en heeft u binnen één of twee dagen een trap die er weer als nieuw uitziet.

Comments are disabled.